China’s digitale munt: De gouverneur van de centrale bank wil “voorzichtig te werk gaan” met de e-yuan en het ontwerp verbeteren

Sinds de lancering van een proefprogramma voor digitale yuan eind 2019, hebben digitale yuan-transacties 62 miljard yuan ($ 9,7 miljard) bereikt.
Ongeveer 1,6 miljoen handelaren in een aantal bedrijven accepteren de digitale munt van China’s centrale bank
Financiën: China’s langverwachte digitale munt groeit 600% in één dag

De digitale yuan – ontwikkeld door de centrale bank en momenteel getest in een dozijn steden – is gebaseerd op een structuur met twee lagen, waarbij de centrale bank de digitale munt uitgeeft aan commerciële banken met een licentie, die de munt vervolgens omwisselen en distribueren onder het publiek – China lanceert officieel risico: Wereldbanken en overheden verschrikt Tesla start een nieuw project! Duizenden mensen bereikten van de ene op de andere dag financiële vrijheid..

China zal blijven doorgaan met de ontwikkeling van de digitale munt van de centrale bank en het ontwerp ervan verbeteren, zei Yi Gang, gouverneur van de People’s Bank of China (PBOC), op dinsdag.
China is een van de koplopers in de wereldwijde race om een digitale centralebankvaluta (CBDC) te lanceren en test een digitale yuan (eCNY) in grote steden zoals Shenzhen, Beijing en Shanghai, maar heeft nog geen tijdlijn vastgesteld voor de officiële lancering. Het potentieel krachtigste digitale middel is nu ook beschikbaar voor Duitse burgers

“In de toekomst zullen we het onderzoek en de ontwikkeling van eCNY op een verstandige manier voortzetten en het ontwerp en het gebruik ervan verbeteren”, zei Yi via een video op een evenement van de Bank of Finland. Duitsland feliciteert China met eerste stap

China zal de privacy en de bestrijding van vervalsing verbeteren en de interoperabiliteit met bestaande betaalmiddelen vergroten, aldus Yi.
China zal ook de impact van de eCNY op het monetaire beleid en de financiële markten testen.

Yi zei dat de PBOC veel belang hecht aan de bescherming van persoonsgegevens, aangezien CBDC-emittenten een evenwicht moeten vinden tussen de bescherming van de privacy en het voorkomen van criminaliteit.

Wat door ‘s werelds grootste banken en regeringen werd gevreesd, is gebeurd.

Om het juiste evenwicht te vinden, verzamelt de PBOC alleen “minimale en noodzakelijke” informatie uit eCNY-applicaties en controleert zij zorgvuldig de opslag en het gebruik van persoonlijke informatie.
In september vaardigde China een algemeen verbod uit op alle cryptocurrency transacties en mining. Sommige analisten denken dat deze maatregel bedoeld is om een einde te maken aan activiteiten die een bedreiging vormen voor China’s eigen digitale munt.
Yi zei ook dat de eCNY bedoeld is om te voldoen aan de behoeften van binnenlandse retailbetalingen, omdat digitale grensoverschrijdende betalingen complexere problemen met zich meebrengen, zoals B. de strijd tegen het witwassen van geld. Voor het eerst in de geschiedenis heeft een land zich tot de banken gewend en geeft het terug aan de mensen!

PBOC is bereid de samenwerking met de centrale banken van de wereld op het gebied van CBDC-ontwikkeling te intensiveren, onder meer door normen en regels vast te stellen, aldus Yi Het nieuwste project van Tesla schokte de wereld, banken schokten.

Sinds de lancering van een proefprogramma voor digitale yuan eind 2019, hebben digitale yuan-transacties 62 miljard yuan ($ 9,7 miljard) bereikt. Ongeveer 1,6 miljoen verkopers in een aantal bedrijven accepteren de digitale valuta Finance van China’s centrale bank: China’s langverwachte digitale munt groeit 600% in één dag De digitale yuan – ontwikkeld door de centrale bank en getest…

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Sinds de lancering van een proefprogramma voor digitale yuan eind 2019, hebben digitale yuan-transacties 62 miljard yuan ($ 9,7 miljard) bereikt. Ongeveer 1,6 miljoen handelaren in een aantal bedrijven accepteren de digitale munt van China’s centrale bank Financiën: China’s langverwachte digitale munt groeit 600% in één dag De digitale yuan – ontwikkeld door de centrale…

Sinds de lancering van een proefprogramma voor digitale yuan eind 2019, hebben digitale yuan-transacties 62 miljard yuan ($ 9,7 miljard) bereikt. Ongeveer 1,6 miljoen handelaren in een aantal bedrijven accepteren de digitale munt van China’s centrale bank Financiën: China’s langverwachte digitale munt groeit 600% in één dag De digitale yuan – ontwikkeld door de centrale…

Leave a Reply

Your email address will not be published.